Sidste akt
Billetter
Blå grafiske elementer

Af Noel Coward I Edvard Flemings oversættelse
Instruktion Erik Skøtt

I Noel Cowards hjertelige komedie Sidste akt fra 1965 møder vi en stribe pensionerede skuespillerinder, som alle i deres tidligere karriere har fejret store triumfer. Nu er de imidlertid særdeles forhenværende og er beboere i ”Kulissen”, der er det engelske skuespillerforbunds hjem , hvis økonomi baseres på velgørenhed.

Deres nutidige liv er absolut ikke mindre livfuldt, men da de i deres dagligdag er helt afhængige af bestyrelsens holdning, opstår der forviklinger - såvel dramatiske som komiske. Selvfølgelig dukker der også nogle mænd op, og mændene i deres tidligere liv får en vis betydning for handlingen.

Spillet rummer vid og satire, varme og ømhed. Døden er det ”forbudt” at tale om, men som Cora siger: ”Det er en af grundene til, at man keder sig ihjel. Nu vil jeg gå op og kede mig videre i det kære møbel, der var kilden til så mange glæder. Man er først rigtig gammel , når man kun bruger sin seng til at sove i”.

Det er et lystspil af den slags, der samtidig har en menneskelig dybde. Mange af MAS’s egne charmerende primadonnaer er på scenen i en alderssvarende udgave. For 19 år siden,
da vi havde stor publikumssucces med vores første opsætning af stykket, var de selvsagt noget yngre. Da var der mere brug for sminke til rynker!

Tiden er 1960erne, men temaet er såmænd ”still going strong”. Stykket, som nu for 2. gang er bearbejdet af MAS, havde dansk scenepremiere i 1981 på Amagerscenen. Den engelske titel er Waiting in the Wings og oversat af den danske, nu afdøde scene- og filminstruktør Edvard Fleming, som også overførte historien til den danske film: ”Sidste Akt” (1987).

Kom og få en underfundig og munter teateroplevelse på Forsamlingshusets scene. Vi glæder os alle og står på spring for at modtage publikum i ”kulissen”.

Sidste akt spilles i Ryslinge Forsamlingshus, Gråbjergvej 16, 5856 Ryslinge

Premiere søndag 14. januar kl. 15.00
Forestilling fredag 19. januar kl. 19.30
Forestilling lørdag 03. februar kl. 15.00
Forestilling søndag 04. februar kl. 15.00
Forestilling tirsdag 20. februar kl. 19.30 AFLYST
Forestilling lørdag 24. februar kl. 15.00

Billetpris 90 kr. for alle, max 160 tilskuere.
Køb af forestilling 10.500 kr.
Kulturpris for børn/unge/studerende: 70 kr.